Fôrvert

Vi ser ikke etter fôrvert for øyeblikket..

I et kull blir det ofte født mange lovende valper. Det sier seg selv at man ikke kan beholde alle sammen hjemme for videre avl :) Da går det ann å sette ut de lovende valpen/e ut på fôr. Dvs at man gir bort valpen mot at oppdretter får ha to kull på tispa når hun er gammel nok. Vanligvis skjer dette når tispa er mellom 2-5 år.  Når tispa har hatt to kull hos oppdretter får fôrverten hunden til odel og eie.

Fôrverten dekker alt av daglige utgifter, vaksinasjoner, ormekurer og forsikring. Hvis fôrverten vil stille hunden betaler hun/han selv for dette.

Oppdretter dekker evt utstillinger som hun tar hunden med på pluss alt av utgifter som har med parring å gjøre ( kjøring osv.) 

Tispa bor hos oppdretter fra 7-14 dager før termin til ca 2 mnd etter fødsel, til valpene er leveringsklare.

En annen avtale er halvfôr. Da betaler fôrvert havle prisen for en valp og oppdretter har et kull på hunden istedenfor to. En grei avtale man blir fortere ferdig med :)

Når det gjelder hannhund på fôr så vil han da kunne brukes i avl 5 år i min kennel og i mitt navn (evt avtale om ant. kull), deretter får fôrverten hunden til odel og eie. Her finnes ingen halvfôravtale. 

Av og til hender det at oppdretter trenger å sette en unghund eller voksen ut på fôr eller halvfôr, da gjelder det samme som ovenfor.

 

Kunne du tenke deg å være fôrvert? Ta kontakt!

Det er et stort pluss om du/dere bor i nærheten ;)

                                               Elona 

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.